Додела награде “Марко Јарић” за 2023. годину

Институт за физику у Београду организовао је у четвртак, 14. марта, у Свечаној сали САНУ, доделу престижне награде „Марко Јарић“ коју већ 26 година додељује фондација „Проф. др Марко В. Јарић“.

Награду, која се у медијима понекад назива и „Српски Нобел за физику“, ове године Фондација је доделила проф. др Илији Зељковићу, редовном професору Бостон колеџа у Сједињеним Америчким Државама.

Награду је доделио др Александар Богојевић, директор Института за физику у Београду, установе која финансијски подржава ово значајно признање. „Желим да се захвалим породици, пријатељима и колегама др Марка Јарића који су нам пре 26 година подарили лепу и вредну биљку. Задатак Института за физику је да је сваке године залива и да не разматрамо краткорочне добити такве биљке јер овде се ради о дугорочним добитима“, рекао је др Богојевић.

У име Министарства науке, технолошког развоја и иновација присутнима се обратила помоћница министра др Марина Соковић која је рекла да се осећа као део ове манифестације јер већ неколико година у њој учествује. „Лауереати ове награде представљају узор младим нараштајима, не само у физици већ и другим областима“, рекла је др Соковић.

О делу и заоставштини др Марка Јарића говорио је проф. др Петар Аџић, управитељ Фондације „Проф. др Марко Јарић“. „Циљ Фондације је да чувамо дело Марка Јарића, не само у науци него уопште“, рекао је др Аџић.

О раду Фондације и како се награда додељује говорио је председник Управног одбора Фондације, др Александар Белић. „Ово није награда за дугу каријеру у којој је човек учинио много корака ка истом циљу, већ за мали број значајних искорака или можда само један који је довољан да та особа буде препозната на светском нивоу и остави траг у физици“, објаснио је др Белић.

Председник жирија, академик Зоран Поповић говорио је о одлуци да се награда Марко Јарић за 2023. годину, која се састоји од дипломе и новчаног дела, додели проф. др Илији Зељковићу и представио је биографске податке лауреата.

По традицији, лауреат је после доделе награде одржао популарно предавање у ком је говорио о свом научном путу, како је љубав према физици ширио током школовања у Србији, али и изградњи успешне каријере у САД. У свом предавању др Зељковић је представио рад своје лабораторије на Бостон Колеџу, питања којима се у својим истраживањима бави и помаке које прави у области суперпроводних материјала.

Програм је водила Марија Ђурић.

Фото: Бојан Џодан/ИПБ

Илија Зељковић добитник награде „Марко Јарић“ за 2023. годину

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ доделиће престижну награду „Марко Јарић“ за 2023. годину др Илији Зељковићу, редовном професору Бостон колеџа, САД. Свечаност поводом проглашења добитника биће одржана у четвртак, 14. марта 2024. године, у 12 часова, у Свечаној сали Српске академије наука и уметности (Кнеза Михаила 35, Београд).

Награда „Марко Јарић“, која се у медијима понекад назива и „српски Нобел за физику“, додељује се више од 25 година за изузетне резултате у физици. Награду финансијски подржава Институт за физику у Београду који организује ову свечаност. Ово признање су добили наши најугледнији истраживачи од којих су многи, баш као и Марко Јарић, пореклом из Србије, а раде на водећим светским универзитетима.

Ове године, како је наведено у одлуци жирија, награда је припала др Зељковићу „за изузетне доприносе проучавању јако корелисаних суперпроводних материјала на бази купрата и кристалних тополошких изолатора, као и проучавању суперпроводника са Кагоме кристалном решетком“.

Жири награде, који су чинили академик Зоран В. Поповић, др Јелена Радовановић, редовна професорка Електротехничког факултета Универзитета у Београду и др Ђорђе Спасојевић, редовни професор Физичког факултета Универзитета у Београду, одлуку је донео једногласно.

Др Илија Зељковић је завршио Математичку гимназију 2003. године у Београду, а затим основне студије физике и рачунарства 2007. године на Вашингтон универзитету у Сент Луису. Докторску дисертацију одбранио је на Универзитету Харвард 2013. године на тему високотемпературних суперпроводника на бази купрата. Главни резултати његовог истраживања из тог периода су објављени у водећим часописима Science и Nature Materials. Др Зељковић је каријеру наставио на Бостон колеџу у групи Видје Мадхавана (Vidya Madhavan). Напредујући кроз каријеру на Бостон колеџу, др Зељковић је успоставио своју групу која се бави синтезом нових материјала и истраживањима помоћу скенирајуће тунелске микроскопије. До сада је истраживао суперпроводнике на бази купрата, суперпроводнике на бази гвожђа, а тренутно суперпроводнике са Кагоме кристалном структуром.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ основана је 1998. године, са циљем oчувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997), а њена најпознатија активност је истоимена награда, која се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици.

Током свечаности која се организује у четвртак, 14. марта у 12 часова у свечаној сали САНУ, поводом доделе овог признања и обележавања рођендана Марка Јарића, публици и гостима ће се обратити председник Управног одбора Фондације, др Александар Белић, управитељ Фондације, проф. др Петар Аџић, директор Института за физику у Београду, др Александар Богојевић, председник овогодишњег жирија за доделу награде, академик Зоран В. Поповић, као и представник САНУ и почасни гост, после чега ће награда бити додељена. Након свечане доделе, по традицији, лауреат ће одржати популарно предавање и представити публици своја истраживања.

Додела награде “Марко Јарић” за 2022. годину

Институт за физику у Београду организовао је у петак, 17. марта, у Свечаној сали САНУ, доделу престижне награде „Марко Јарић“ коју већ 25 година додељује фондација „Проф. др Марко В. Јарић“.

Награду, која се у медијима понекад назива и „Српски Нобел за физику“, ове године Фондација је доделила др Милораду Милошевићу, редовном професору Универзитета у Антверпену у Белгији.

Током свечаности у организацији Института за физику који финансијски подржава награду, госте је, у име домаћина, поздравио академик Зоран Поповић, потпредседник САНУ.

Публици се обратила др Марина Соковић из Министарства науке, технолошког развоја и иновација, која је поздравила скуп и исказала подршку Министарства традицији коју представља ова награда.

Проф. др Петар Аџић, управитељ Фондације, подсетио је на физичара Марка Јарића, да би након њега, др Александар Белић, председник Управног одбора Фондације, поздравио скуп и објаснио процедуру доделе награде, као и због чега се она сматра „српским Нобелом за физику“.

Председник овогодишњег жирија за доделу награде, проф. др Милан Тадић, представио је биографију лауреата и разлога због којих је жири одлучио да му додели награду за 2022. годину.

Награду је доделио директор Института за физику, др Александар Богојевић који је подсетио зашто је једна оваква „еснафска“ награда важна за неговање изврсности у физици и њену друштвену релевантност.

Награда се састоји од дипломе и новчаног дела. Након свечаног проглашења, овогодишњи добитник др Милорад Милошевић је најавио да ће финансијски део награде поклонити фонду за талентоване ђаке из његовог родног града, Смедерева.

По традицији, лауреат је после доделе награде одржао популарно предавање – у врло занимљивом осврту, Милошевић је представио публици не само своје резултате, него и шири контекст физичких истраживања суперпроводности.

Водитељ програма био је Слободан Бубњевић.

Милорад Милошевић добитник награде „Марко Јарић“ за 2022.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ доделиће престижну награду „Марко Јарић“ за 2022. годину др Милораду Милошевићу, редовном професору Универзитета у Антверпену у Белгији. Свечаност поводом проглашења овогодишњег добитника организује Институт за физику у Београду (који финансијски подржава награду) у петак, 17. марта 2023. године, у 12 часова у Свечаној сали Српске академије наука и уметности (САНУ).

Награда „Марко Јарић“, која се у медијима понекад назива и „српски Нобел за физику“, додељује се пуних 25 година за изузетне резултате у физици, а награду су добили наши најугледнији истраживачи од којих многи, пореклом из Србије, раде на водећим светским универзитетима.

Ове године, како је наведено у одлуци жирија, награда је припала др Милошевићу „за изузетне доприносе проучавњу квантних функционалних материјала и хибридних хетероструктура и пројектовању њихових суперпроводних и магнетских својстава помоћу рачунарских симулација на микро, нано и атомској скали“. Жири награде, који су чинили научни саветници др Милан Тадић, др Ненад Вукмировић и др Владимир Ђоковић, одлуку је донео једногласно.

Др Милорад Милошевић завршио је основне студије на Електротехничком факултету у Београду, а докторирао је на Факултету за науке Универзитета у Антверпену где је одбранио дисертацију на тему хибридних уређаја на бази суперпроводника и феромагнета. Усавршавање је наставио у Великој Британији и САД, а 2008. године се вратио у Белгију где ради на Универзитет у Антверпену. Данас у својим истраживањима, Милошевић сарађује и са научним установама из Србије, а нарочито Институтом за физику у Београду, Електротехничким факултетом у Београду и Институтом за нуклеарне науке „Винча“.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ основана је пре четврт века, 1998. године, са циљем oчувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997), а њена најпознатија активност је истоимена награда, која се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици.

Током овогодишње свечаности у Свечаној сали САНУ, 17. марта, на рођендан Марка Јарића, публици и гостима ће се обратити председник Управног одбора, др Александар Белић, управитељ Фондације, проф. др Петар Аџић, директор Института за физику, др Александар Богојевић, председник овогодишњег жирија за доделу награде, проф. др Милан Тадић, после чега ће награда бити додељена. Након свечане доделе, по традицији, лауреат ће одржати популарно предавање и представити публици своја истраживања.

17. март 2022.

“Марко Јарић” за 2021. годину додељен Стевану Нађу Пергеу

Престижну награду Фондације “Проф. др Марко В. Јарић” за 2021. годину добио је др Стеван Нађ-Перге са Калифорнијског технолошког института. Награда „Марко Јарић“ коју домаћи медији називају и “српски Нобел за физику” додељена је др Нађ-Пергеу за, како се у образложењу жирија наводи, изузетне доприносе у проучавању наноматеријала на бази графена.

Награда се физичарима из Србије и дијаспоре додељује већ више од две деценије, а ове године је свечано додељена путем Зум платформе. Но, по традицији награде, очекује се да лауреат одржи популарно предавање у Ректорату Универзитета у Београду и колоквијум на Институту за физику у Београду, чим околности то дозволе.

Један од најмлађих добитника угледне награде, др Стеван Нађ-Перге је доцент на Калифорнијском технолошком институту од 2016. године. Добитник је награде Америчке националне научне фондације, Фондације Алфред Слоан и Фондације Кавли института за нанонауке и Витли фамилије. Његови радови су објављивани у најпрестижнијим светским научним часописима где су постигли високу цитираност. „Задовољство је чути толико лепих речи на српском језику“, рекао је Нађ-Перге током свечане доделе, захваљујући се на признању и најављујући свој долазак у Београд.

„Награда је основана са идејом да се истакну резултати који су изузетни и остављају траг у светској физици“, рекао је током доделе др Петар Аџић, управитељ Фондације “Проф. др Марко В. Јарић”, подсећајући на дело рано преминулог српског физичара Марка Јарића који је, као професор на најпрестижнијим америчким универзитетима и носилац бројних награда, објавио 105 радова у врхунским часописима и четири књиге. Награда се иначе додељује 17. марта, на дан рођења Марка Јарића.

„Награда је ове године додељена 21. пут“, подсетио је др Александар Белић, председник Управног одбора Фондације, који је објаснио и да је приспеле кандидатуре разматрао стручни жири чији су чланови ове године били угледни физичари др Милица Миловановић, др Милан Кнежевић и др Марија Димитријевић Ћирић. „Жири је једногласно предложио Управном одбор да се награда додели др Стевану Нађ-Пергеу, доценту Калтех-а“, рекао је Белић, откривајући име лауреата бројној и нестрпљивој публици на Зум платформи.

„Научна открића и резултати су глобална тековина, док награде у науци имају локализовани значај, али тако упознајемо најбоље појединце и од њих градимо снажан систем и друштво“, истакао је др Саша Лазовић, помоћник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, честитајући лауреату у име Владе и Министарства, уз коментар да је „овогодишњи добитник млад истраживч чији су резултати врхунски“.

Др Стеван Нађ Перге је завршио Математичку гимназију у Београду, а основне и мастер студије теоријске физике на Физичком факултету Универзитета у Београду. Током школовања освајао је бројне награде у земљи и иностранству. Докторирао је на Техничком факултету у Делфту где се бавио физиком квантних тачака у полупроводничким наножицама. Након доктората добио је стипендију за постдокторско усавршавање на Универзитету у Принстону и Техничком универзитету у Делфту и у том периоду постигао значајне резултате у  истраживању тополошких Мајорана стања.

„Имали смо част да са њим радимо на Институту на једном моделу формирања планетарних система“, рекао је др Александар Богојевић, директор Института за физику у Београду, истичући да је овогодишњи добитник награде прави пример како је рад са младима тежак процес који се исплати. „Како би се постигли велики резултати, потребна је сарадња институција у матици и дијаспори“, рекао је Богојевић, подсећајући на је списак истраживача који су до сада добили награду „Марко Јарић“,  а да је Институт већ више година финансира са идејом да ојача тај процес важан за домаћу науку.

По обичају, добитник награде је, мада путем Зум платформе, одржао и кратку беседу о свом истраживачком раду. У овом занимљивом предавању Нађ-Перге је представио заротиране слојеве графена који имају и потенцијалне примене у различитим квантним технологијама. Такве вишеслојне структуре које показују особине суперпроводника када је угао између два слоја близу магичног угла од 1,1 степен, тренутни су фокус експеримената његове групе на Калифорнијском технолошком институту.  

11. март 2022.

НАЈАВА: Свечано проглашење добитника награде за 2021. годину

Фондација “Проф, др Марко В. Јарић” свечано ће прогласити добитника награде из физике “Марко Јарић” за 2021. годину у четвртак, 17. марта 2022. у 12 часова.

Ова престижна награда, коју дуже од две деценије додељује Фондација “Проф. др Марко В. Јарић”, у домаћим медијима позната је и као „српски Нобел за физику“.

Ове године, уместо уобичајене свечаности коју прате предавања лауреата, проглашење добитника одвијаће се као он-лајн догађај, организован путем Зум платформе.

Догађај се може пратити путем следећег линка:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/92516881812?pwd=WVdFSzhVU0JqOHlNbDJWVFZwSktCdz09

Meeting ID: 925 1688 1812
Passcode: 994166

Са традицијом дугом две деценије, награда је додељена импресивном скупу најугледнијих физичара од којих многи, пореклом из Србије, раде на водећим светским универзитетима.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ основана је 1998. године са циљем oчувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997). Награда се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици.

На конкурсу могу да учествују физичари како из Србије, тако и из дијаспоре, па и истраживачи из других области који се баве истраживањима у физици.

Сам проф. Јарић је био један од најбриљантнијих српских научника који је развио изузетну, али нажалост кратку каријеру у физици радећи у Сједињеним Америчким Државама.

7. новембар 2021.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Управни одбор Фондације “Проф. др Марко В. Јарић“ на основу Статута Фондације расписао је конкурс за доделу награде “Марко Јарић“ за 2021. годину.

Награда се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици. Награда “Марко Јарић“ састоји се од дипломе и новчаног дела.

За награду могу да конкуришу физичари из Србије, физичари из света пореклом из наше земље, као и научници из других природних наука и математике који се баве истраживањима у физици.

Конкурс је отворен до 19.12.2021. године. Одлуку о награди доноси Управни одбор Фондације на основу предлога жирија.

Награда “Марко Jарић“ биће додељена 17. марта 2022. године.

Предлоге за награду могу да дају појединци, научне институције или удружења писменим путем.

Формулар ПРИЈАВЕ на конкурсу за награду “Марко Јарић” за 2021. годину могу се преузети ОВДЕ.

У назначеном року, ПРИЈАВУ у електронском облику треба послати електронском поштом на адресу: nagradamarkojaric@ipb.ac.rs

Додатне информације се могу добити преко електронске поште:
fondacijajaric@ipb.ac.rs.


17. март 2021.

“Марко Јарић” за 2020. годину додељен Ђорђу Минићу

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“, истоимену награду која се у домаћим медијима назива и „српски Нобел за физику“ доделила је др Ђорђу Минићу, професору Универзитета Вирџинија Тек, за изузетна научна достигнућа у физици за 2020. годину.

Добитник је проглашен на он-лине догађају одржаном 17. марта 2021. године на рођендан Марка Јарића.

Жири у саставу проф. др Воја Радовановић, редовни професор Физичког факултета Универзитета у Београду, др Бранислав Цветковић, научни саветник Института за физику у Београду и др Бранислав Саздовић, научни саветник Института за физику у Београду у пензији предложио је за награду др Минића, имајући у виду да се ради о једном од водећих светских стручњака из области теорије струна и квантне гравитације, са нагласком на проблеме у просторима са позитивном вредношћу космолошке константе.

Током доделе награде, у име Фондације „Проф. др Марко В. Јарић“ учеснике је поздравио проф. др Петар Аџић. Он је навео да је Фондација настала пре 23 године како би се очувала успомена на „бриљантан рад и личност физичара чији је рад нажалост и данас познатији у иностранству него у Србији“. Подсетио да је Марко Јарић највећи допринос дао теорији физике кондензованог стања, да је имао редак таленат и велико математичко знање и кратку али бриљантну научну каријеру. „Данас проглашавамо двадесетог по реду добитника, а услов је да су резултати добитника оставили траг у светској физици“.

Поздрављајући учеснике у име Управног одбора Фондације, др Александар Белић је подсетио да је управни одбор прихватио предлог стручног жирија у ком су ове године били проф. др Воја Радовановић, редовни професор Физичког факултета у Београду, др Бранислав Цветковић, научни саветник Института за физику у Београду и др Бранислав Саздовић, научни саветник Института за физику у Београду у пензији да се награда додели професору Минићу.

Др Бранислав Саздовић прочитао је образложење жирија наводећи да је награда Ђорђу Минићу додељена за „изузетан допринос теорији струна и квантној теорији гравитације“. У образложењу се наводи да је др Минић један од водећих стручњака у овим областима и да последњих 25 година ради на свим главним правцима развоја теорије струна, као и да је један од утемељивача нове теорије струна (теорије метаструна). „Др Минић има успешну сарадњу са више од 80 научника из области теоријске физике, а активно сарађује и са експерименталним физичарима“, навео је др Саздовић, додајући да је др Минић објавио 109 радова у међународним часописима и да одржава редовне контакте са истраживачима из Србије.

Др Александар Богојевић је честитао у име Института за физику у Београду који, као покровитељ награде, у додели учествује логистички и финансијски. „Честитам вам на награди која је најпрестижнија у науци код нас, не само у физици. Идеја очувања успомене на др Јарића је лепа, али ова награда то чак и надилази својим значајем“, рекао је др Богојевић. „Институт за физику је први национални институт у Србији, па је као такав прихватио улоге везане за социјалну релевантност наше науке“, навео је др Богојевић.

Током доделе награде, учесницима се обратио и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, др Ивица Радовић, који је др Минићу честитао у име Министарства. „Моје задовољство је да сам данас са физичарима. Као некадашњем студенту Природно-математичког факултета то ми буди успомене“, навео је др Радовић, додајући: „Живео добитник, живела награда и сећање на др Марка Јарића!“

На крају се учесницима обратио добитник награде, професор Ђорђе Минић који се захвалио Фондацији и члановима жирија на изузетном признању додајући да је „ова награда велика част“. Професор Минић је затим одржао кратку презентацију о свом раду, наводећи да је квантна гравитација, као једна од кључних области истраживања модерне науке, заправо „гравитизована квантна физика“ и да нас захваљујући новим увидима које она пружа у разумевању Универзума, чека узбудљива деценија у физици.

ИЗ БИОГРАФИЈЕ ЛАУРЕАТА

Ђорђе Минић је рођен 1964. године у Смедеревској Паланци. Студирао је на одсеку за Техничку физику на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, а докторске студије уписао је 1988. године на Универзитету Тексас у Остину, у групи Нобеловца Стивена Вајнберга. Докторирао је 1993. године под менторством професора Јозефа Полчинског, једног од водећих научника у области теорије струна и квантне теорије поља у последњих тридесетак година.

Др Минић је последње две деценије ангажован на Универзитету Вирџинија Тек
где је редовни професор од 2014. године.

Заједно са Лореном Фриделом (Периметер) и Робом Леихом (Урбана)
проф. Минић је предложио нову формулацију квантне гравитације – теорију метаструна. Ова теорија је дубоко повезана са основама квантне теорије поља.

Проф. Минић бавио се и заснивањем кванте физике, аналитичком квантном
хромодинамиком, физиком неутрина, црним рупама и црвоточинама. Значајан допринос остварио је у области космологије формулисањем теорија модификоване тамне материје и нове фундаменталне теорије тамне енергије.

Истраживање проф. Минића обухвата и примене формализма развијеног у области теорије струна и квантне теорије поља на различите системе у области физике кондензованог стања материје, статистичке физике и теорије флуида.

Током каријере остварио је сарадњу са више од осамдесет научника из различитих области теоријске физике. Такође, активно сарађује и са експерименталним физичарима. Ђорђе Минић публикује у водећим међународним часописима.


15. март 2021.

НАЈАВА: Свечано проглашење добитника награде за 2020. годину

Фондација “Проф, др Марко В. Јарић” свечано ће прогласити добитника награде из физике “Марко Јарић” за 2020. годину у среду, 17. марта 2021. у 12 часова.

Ова престижна награда, коју дуже од две деценије додељује Фондација “Проф. др Марко В. Јарић”, у домаћим медијима позната је и као „српски Нобел за физику“.

Ове године, уместо уобичајене свечаности коју прате предавања лауреата, проглашење добитника одвијаће се као он-лајн догађај, организован путем Зум платформе.

Догађај се може пратити путем следећег линка:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96307600716?pwd=U0puTFAzVnEzWTB3TzZKUmQ2cUVZZz09

Meeting ID: 963 0760 0716
Passcode: 597535

Са традицијом дугом две деценије, награда је додељена импресивном скупу најугледнијих физичара од којих многи, пореклом из Србије, раде на водећим светским универзитетима.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ основана је 1998. године са циљем oчувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997). Награда се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици.

На конкурсу могу да учествују физичари како из Србије, тако и из дијаспоре, па и истраживачи из других области који се баве истраживањима у физици.

Сам проф. Јарић је био један од најбриљантнијих српских научника који је развио изузетну, али нажалост кратку каријеру у физици радећи у Сједињеним Америчким Државама.

Преузмите: АГЕНДА ДОГАЂАЈА


8. март 2021.

ДОДЕЛА НАГРАДЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

Награда “Марко Jарић“ за 2020. годуну биће додељена 17. марта 2021. године.

Награда ће бити додељена појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици, а за њу су током трајања конкурса до 20. децембра 2020. могли да конкуришу физичари из Србије, физичари из света пореклом из наше земље, као и научници из других природних наука и математике који се баве истраживањима у физици.

Ускоро више детаља о додели…


8. октобар 2020.

Расписан конкурс за доделу награде

Управни одбор Фондације “Проф. др Марко В. Јарић“ на основу Статута Фондације расписао је конкурс за доделу награде “Марко Јарић“ за 2020. годину.

Награда се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици. Награда “Марко Јарић“ састоји се од дипломе и новчаног дела.

За награду могу да конкуришу физичари из Србије, физичари из света пореклом из наше земље, као и научници из других природних наука и математике који се баве истраживањима у физици.

Конкурс је отворен до 20.12.2020. године. Одлуку о награди доноси Управни одбор Фондације на основу предлога жирија.

Награда “Марко Jарић“ биће додељена 17. марта 2021. године.

Предлоге за награду могу да дају појединци, научне институције или удружења писменим путем.

Формулар ПРИЈАВЕ на конкурсу за награду “Марко Јарић” за 2020. годину може се преузети са странице КОНКУРС веб сајта Фондације: www.fondacijajaric.rs.

У назначеном року, ПРИЈАВУ у електронском облику треба послати електронском поштом на адресу: nagradamarkojaric@ipb.ac.rs.

Додатне информације се могу добити преко електронске поште:
fondacijajaric@ipb.ac.rs.